Дитяча астма – це хронічне невиліковне захворювання

Дитяча астма – це  хронічне невиліковне  захворювання

      Дитяча астма – це  хронічне невиліковне  захворювання, але сьогодні  існують нові методи лікування, які допомагають керувати симптомами хвороби і пацієнти можуть жити комфортно.  За статистикою найчастіше астма вражає дітей з малозабезпечених сімей та дітей, що живуть у великих містах. Через хворобу такі діти змушені дуже часто пропускати школу і можуть відставати у навчанні.  Нова пілотна програма «Будуємо мости допомоги хворим на астму», передбачає, що шкільних медсестер навчать   надавати допомогу дітям,які страждають цим захворюванням. Цим проектом  передбачено співпрацю  Дитячого госпіталю Колорадо, Дитячого медичного центру Коннектикуту  і державних шкіл Хартфорду і Денвера.  В програмі взяли участь 2244 міських дітей.

     ” Діти проводять більшу частину свого часу в школі, тому якщо шкільна медсестра, у випадку нападу хвороби, вмітиме надати першу медичну допомогу дитині, хворій на астму, то не буде необхідності пропускати школу, – пояснила автор програми  Джессіка Холленбах.

       В 2013-14 навчальному році програма включала 5 початкових шкіл  Денвера, і 3 Хартфорда. Шкільні медсестри були навчені, як використовувати рятувальні інгалятори у випадку загострення хвороби.  Ці медсестри були своєрідною  з’єднувальною  ланкою між лікарями, вихователями та батьками.

       Дані про дітей, що не відвідують школу  збиралися протягом 2012-13 та 2013-14  шкільних років, і дослідження  показало, що їх кількість зменшилась майже на 12 відсотків. У дітей з бронхіальною астмою, що не були охоплені  цією програмою, прогули збільшилися майже на 9 відсотків.

        «Хоча на сьогодні ми маємо дані лише від одного з двох шкільних округів, це дослідження показує, що можна  змінити ситуацію і допомогти дітям з астмою керувати своєю хворобою і залишитися в школі. Це добра новина для всіх учнів.  І батькам теж  не потрібно пропускати роботу, щоб залишитися вдома з дитиною. Астму можна контролювати і такі хворі потребуватимуть  менше медичних послуг, таких як швидка допомоги чи госпіталізація “, – відзначила  Холленбах.

http://lungdiseasenews.com/category/asthma/