Робота в групі експертів МОЗ

БФ «Сестри Даліли», PHURDA являються активними учасниками груп експертів та фахівців, що залучаються до роботи Постійної робочої групи МОЗ України з питань профільного супроводу закупівель за напрямками «Медикаменти для громадян, які страждають на легеневу артеріальну гіпертензію» та «Медикаменти та медичні вироби для хворих у до- та післяопераційний період з трансплантації».

Що ж таке Експертна група МОЗ України?

Робота в групі експертів МОЗ

Це група експертів та фахівців: лікарі, представники громадських організацій, благодійних організацій, по кожному із напрямків державних закупівель, які:

  1. Аналізують заявки щодо потреб у лікарських засобах із усіх регіонів України. Перевіряють чи внесені у заявки всі пацієнти; чи вірно вказана необхідна кількість препаратів. Повідомляють регіон про помилки, які необхідно виправити, уточнити заявку та відправити нову.
  2. Розробляти пропозиції до номенклатури (переліку) лікарських засобів, медичних виробів. Номенклатура – це перелік лікарських засобів, медичних виробів, які щороку закупляються МОЗ України для пацієнтів за державні кошти. Для включення нового лікарського засобу у номенклатуру необхідне детальне обгрунтування щодо використання такого препарату у світі, детальне обгрунтування ефективності, безпеки, економічності лікарського засобу, розрахунок вартості курсу лікування, кількість пацієнтів, що потребують лікування цим препаратом.
  3. Розробляти пропозиції, на що скеровувати економію бюджетних коштів, які лікарські засоби потрібно додатково закупити, щоб покрити більшу кількість потреби для пацієнтів.
  4. Пропозиції розроблені експертними групами передаються на затвердження Постійній робочій групі МОЗ України.