Рання діагностика

22 грудня 2015 року Львівський міський благодійний фонд «Сестри Даліли» стартував Проект «Рання діагностика легеневої гіпертензії у Львівській області». Презентація проекту відбулася в стінах Львівської міської ради. Партнерами Проекту виступили Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Львівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Мета Проекту – поширення інформації про легеневу гіпертензію, її симптоматику, для подолання інформаційного бар’єру серед населення Львівської області, доступу потенційних пацієнтів до діагностики та лікування легеневої гіпертензії.

Рання діагностика

Проект «Рання діагностика легеневої гіпертензії у Львівській області» передбачає розповсюдження волонтерами та соціальними працівниками серед населення м.Львова та 20 районних центрів Львівської області інформації про легеневу гіпертензію, роздавання флаєрів, розміщення у закладах охорони здоров’я інформаційних стендів про важливість ранньої діагностики легеневої гіпертензії.

Проект «Рання діагностика легеневої гіпертензії у Львівській області» є дуже важливим, оскільки спрямований на зменшення смертності від легеневої гіпертензії через відсутність обізнаності населення із цим захворюванням, його ранньою діагностикою.

Рання діагностика

У рамках Проекту стартувала гаряча лінія служби підтримки за тел.(097)151-09-01, для тих в кого виникли запитання, стосовно легеневої гіпертензії, а саме:

  • Що таке Легенева Гіпертензія (ЛГ)?
  • Які симптоми при ЛГ?
  • Куди мені звернутись?
  • Як мені жити з ЛГ?
  • Які у мене є права?
  • Де я можу продіагностуватись?
Рання діагностика