Матковський Артем

Матковський Артем

Вчора в нашому офісі лунав дитячий сміх. До нас приїхав Матковський Артем разом зі своїми батьками з с. Заплатин, Львівської області, залишивши вдома молодшого братика. У свої 4.5 рочки, Артемко вже знає майже всі кольори і букви. Він дуже любить малювати і має вдома багато розмальовок. Артемко цікавий і допитливий хлопчик, трохи непосидючий, але чемний. Коли його запитали яка столиця України, він зразу відповів: «Київ». Колись згадуватиме Артемко як він приїждав у гості до благодійного фонду «Сестри Даліли».

Справді, у хлопчика зараз безтурботні роки дитинства, ті пізнавальні роки, коли потрібно розгадувати світ навколо, ставлячи батькам безліч питань «чому?». Для батьків є великою радістю всі дитячі здобутки: вивчив ще один колір, букву, віршик, пісеньку, і всі турботи є приємними, головне, щоб дитина була здоровою…

Для п. Зоряни та п. Ігора, батьків хлопчика є й неприємні турботи, а це – пошук коштів на ліки для Артемка. У хлопчика діагноз: Природжена вада серця – Перимембранозний дефект міжшлуночкової перегородки. Корекція вади у 2011 році. Висока легенева гіпертензія. Відносна недостатність тристулкового клапана ІІІ ст. ХСН ІІ ст.

Для лікування дитині приписали мед. препарат Реваціо, вартість якого 19 тис. грн. Допоможіть Артемку радісно крокувати сонячним світом дитинства, світом, в якому присутні не дитячі проблеми…

На даний час, Артемко отримує дороговартісні ліки безкоштовно в межах Регіональної Програми покращення медичної допомоги хворим на легеневу гіпертензію у Львівській області на 2015-2017 роки.

Матковський Артем