WPHD 2019

WPHD 2019

Цього року День ЛГ ми відзначали в кілька етапів. 4 травня ми, пацієнти та волонтери взяли участь у загальноміській ході з нагоди Дня міста. Супроводжувала нашу колону перша леді Львова Катерина Кіт-Садова. Всі учасники нашої колони мали символіку Дня ЛГ та блакитні метелики.

Наступного дня на площі ринок ми провели руханку для всіх бажаючих. До нас долучились звичайні перехожі, гості міста та маленькі діти. Незважаючи на дощову погоду учасників було дуже багато. Також, ми провели фандрейзингову акцію. Ми продавали гарячі напої та домашні тістечка, приготовані спеціально для нашої події файними господинями.

Третім етапом відзначення Дня ЛГ стала пацієнтська зустріч з елементами реабілітаційної програми. 10 – 12 травня в смт. Брюховичі вперше відбувся сімейний вікенд для пацієнтів легеневої гіпертензії. Свіже соснове повітря та сонячна погода нам сприяли! Першого дня в нас відбувся вечір знайомств. Хоч ніби ми всі і знайомі не один рік, але інтерактивні вправи помогли розкрити себе та ми запізнати один одного краще і ближче. Також ми прописали правила, яких зобов’язались дотримуватися протягом всього вікенду. Потім всіх учасників поділили на дві команди таким чином, щоб члени сімей опинились в різних командах. Обидві команди отримали кілька завдань: придумати назву, гасло та шоу-номер. Всі активно займалися творчою роботою, на мить забувши про неприємні моменти життя. Цьому нам неабияк посприяла невимушена та затишна атмосфера, яку для нас створила Сестра Даліла в Домі Св. Йосифа. В нас був виділений час для сеансів психологічної реабілітації та танцювально-рухової терапії. Ми провели три незабутні дні за містом. Це було вперше, коли пацієнти разом із сім’ями, з дітьми взяли участь в програмі реабілітації.