WPHD 2016

WPHD 2016

Ми провели активності в парку «Горіховий гай». Оксана Куліш, Андрій Породко, Juan Fuertes, Юрій Підлісний (заступник губернатора Львівської області), Керівник Конкурсу “Міс Львів-2016” урочисто із сцени відкрили V Міжнародний День Легеневої Гіпертензії. Спеціальні гості заходу: прибув міжнародний гість – Член Правління та координатор міжнародних проектів PHA Europe – Juan Fuertes, заступник головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні – Ван Доеверен Н.Р., лікар спеціаліст з ЛГ – Семен Х., єдиний в Україні трансплант-координатор, лікар-анестезіолог – Писаренко І., соціальні працівники Франківського ВСР.

Відбувся символічний пробіг парком в підтримку пацієнтів з легеневою гіпертензією «Затамуй подих заради ЛГ». До забігу також доєднались учасниці конкурсу краси «Міс Львів». Кожен відчув задишку, яку щодня відчувають хворі на легеневу гіпертензію. Це не просто забіг, а заклик до чиновників, депутатів усіх рівнів не закривати очі на проблематику захворювання – легеневу гіпертензію, не залишатися осторонь.

Усіх учасників запросили взяти участь у Кампанії «Корок життя», підійти до тенту із великою кількістю, попередньо зібраних, пластикових корків та перебрати їх по кольорах. Дуже активно заклик до дії із сортування корків сприйняли діти-учасники, які із усмішкою кинулися на гору із корків та стали їх перебирати, при цьому розуміючи, що на Заході є дітки-пацієнти з легеневою гіпертензією, для яких вони стараються. Захід не відбувся без ДОСЯГНЕНЬ. Адже, нам цього ж дня вдалося передати зібрані пластикові корки на переробне підприємство. Їх виявилося близько 300 кг, за які було отримано– 3000 грн. для придбання деяких ліків пацієнтам з ЛГ.

Ввечері на учасників Міжнародного Дня Легеневої Гіпертензії чекала дружня вечеря. За столом були проголошені Оксаною Куліш слова подяки усім організаторам, небайдужим людям у проведенні заходу, такому важливому для підопічних БФ «Сестри Даліли». Відбулася виставка малюнків «Виведи ЛГ на чисту воду», де автори ілюстрацій детально пояснили і показали, як саме вони бачать цю хворобу. У залі панувала тепла атмосфера. Прикрасою вечора була дітвора, яка танцювала, стрибала, гралася в режимі «без упину» та активно брала участь в караоке. Гості засиділись до пізнього вечора, нікому не хотілось розходитись, адже спільна тема, спільна проблема у всіх була одна. Ми переконані, наша зустріч у Міжнародний День Легеневої Гіпертензії принесла тепло, надію та віру у кожне серденько.