10 травня 2015 року у м. Львові відбувся футбольний матч в підтримку хворих на Легеневу Гіпертензію

10 травня 2015 року у м. Львові відбувся футбольний матч в підтримку хворих на Легеневу Гіпертензію

       ФК «Карпати» підтримує людей – хворих на Легеневу Гіпертензію. 
       Так, 10.05.2015 р. відбулася футбольна подія між ФК «Карпати» та ФК «Чорноморець», на яку футболісти обох клубів, в підтримку людей – хворих на Легеневу Гіпертензію, вийшли у футболках із символікою Міжнародного Дня Легеневої Гіпертензії, який у всьому світі відзначають 05.05.2015 р. Диктор оголосив для усіх присутніх на матчі: «Футбольна подія 09.05.2015 р. між ФК «Карпати» та ФК «Чорноморець», присвячена Міжнародному Дню Легеневої Гіпертензії, який відзначають 05.05.2015 р. Легенева Гіпертензія – це швидко прогресуюче, не зворотне захворювання легень, яке потребує життєво необхідного та дороговартісного лікування. Легенева Гіпертензія – коли повітря залишається осторонь».
      Крім цього, на стадіоні протягом усього матчу був розміщений плакат із зображенням Артемка Матковського, дитини – хворої на Легеневу Гіпертензію з написом: «…коли повітря залишається осторонь».
       Представники та волонтери ЛМБФ «Сестри Даліли», Артемко Матковський разом із батьками були присутні на футбольному матчі. Волонтери ЛМБФ «Сестри Даліли» в перерві після першого тайму гри поширювали серед уболівальників флаєри із зображенням Артемка Матковського із спортсменами, які підтримують людей – хворих на Легеневу Гіпертензію, серед них на флаєрі, в тому числі, був футболіст ФК «Карпати» Ігор Худобяк.
Усі ми із захопленням спостерігали за грою ФК «Карпати», так як, футболісти боролися за кожен м’яч задля перемоги команди, що можна порівняти із постійною боротьбою людей – хворих на Легеневу Гіпертензію за кожен подих. Активність футболістів ФК «Карпати» увінчалася успіхом та на 78 хв. Володимир Костевич відкрив рахунок у грі, а на 87 хв. Вадим Страшкевич зробив рахунок на табло 2:0 на користь ФК «Карпати».
         Вітаємо ФК «Карпати» із такою бажаною перемогою та сподіваємося, що боротьба кожної людини – хворої на Легеневою Гіпертензією із хворобою закінчиться перемогою на користь людини, але ця боротьба не має бути самостійною, а за підтримки небайдужих людей, спонсорів, чиновників, депутатів та держави, конституційним обов’язком якої є захист життя людини. Одним із таких кроків у спільній боротьбі із хворобою – Легенева Гіпертензія на користь людини має стати затвердження депутатами Львівської обласної ради цільової програми «Програма покращення медичної допомоги хворим з легеневою гіпертензією у Львівській області на 2015 рік», яка дасть можливість 23 людям – хворим на Легеневу Гіпертензію у Львівській області бути безоплатно забезпеченими ліками на 2015 р.