АКРЕДИТАЦІЯ АМЕРИКАНСЬКОЮ АСОЦІАЦІЄЮ ЛЕГЕНЕВОЇ ГІПЕРТЕНЗІЇ НОВИХ ІНСТИТУТІВ

АКРЕДИТАЦІЯ АМЕРИКАНСЬКОЮ АСОЦІАЦІЄЮ ЛЕГЕНЕВОЇ ГІПЕРТЕНЗІЇ НОВИХ ІНСТИТУТІВ

АКРЕДИТАЦІЯ АМЕРИКАНСЬКОЮ АСОЦІАЦІЄЮ ЛЕГЕНЕВОЇ ГІПЕРТЕНЗІЇ НОВИХ ІНСТИТУТІВ

Американська Асоціація Легеневої  гіпертензії (PHA), нещодавно оголосила про акредитацію дев’яти нових інститутів,що займаються розробкою програм для хворих з легеневою гіпертензією. Надання цього статусу визнає перевагу і спеціалізацію в лікуванні хворих з таким діагнозом і розширює список з надання допомоги  26  центрам  у всій країні.

 

Асоціація легеневої гіпертензії створена для того, щоб поліпшити якість медичних послуг та відношення до пацієнтів , які страждають від рідкісного захворювання, що викликає високий кров’яний тиск в легенях та порушення у роботі серця. Така хвороба має назву легеневої гіпертензії. Асоціація підтримує програми, які сприяють поліпшенню діагностики захворювання, бо чим скоріше вдасться встановити діагноз, тим  кращими будуть результати лікування. Крім того, важливими є програми, які вчать пацієнтів, як жити з хворобою і як керувати  нею. Нещодавно акредитовані центри це:

 

Froedtert та Медичний коледж легеневої гіпертензії штату Вісконсін  -ТМілуокі.

Програма Джона Хопкінса «Легенева гіпертензія» – Балтимор, штат Меріленд.

Медичний центр Сан-Франциско, штат Каліфорнія.

Дитяча легенева гіпертензія –  Програма дитячої лікарні UCSF Бениофф Medical Center – Сан-Франциско, штат Каліфорнія.

Клінічна Програма по легеневій гіпертензії клініки Майо Флорида, Джексонвіллі, штат Флорида.

Програма «Легенева гіпертензія», Університет штату Айова, серцево судинний центр – Айова-Сіті

Університетська програма легеневої гіпертензії (Університет Канзасу лікарня «Канзас-Сіті», штат Канзас.

Університет Північної Кароліни Програма легеневої гіпертензії в університеті Північної Кароліни в Чапел-Хілл / UNC лікарні – Chapel Hill, NC

Програма Легенево-судинних захворювань, Центр легень і серця, Гарвардська медична школа – Бостон, штат Массачусетс.

Перші шість центрів для отримання акредитації було оголошено в жовтні 2014 року, і члени асоціації вважають ,що такі центри зможуть активізувати співпрацю між Асоціацією легеневої гіпертензії і суспільством в цілому, в напрямку клінічного догляду та дослідження.

Асоціація також підтримує розробку нового реєстру пацієнтів, яких вдасться виявити шляхом протокольної діагностики.

Провідною організацією США, орієнтованою на профілактику, дослідження, та пропаганду легеневої гіпертензії – є «Меріленд», робота цієї установи з вивчення легеневої гіпертензії триває протягом останніх 25 років і  призвела до численних досягнень у допомозі такій категорії хворих .  Зокрема ними розроблено певний список харчування і складено протокол ліків для категорії пацієнтів з діагнозом легенева гіпертензія. Тим не менш, об’єднання вважає, що ще потрібно багато зробити, щоб такі  особи почувались добре . Найголовніше у цій справі – це постановка діагнозу , бо нерідко хворим потрібно відвідувати кілька різних лікарів, перш ніж правильно визначать діагноз, і як наслідок – втрачається час і хвороба починає прогресувати. Нерідко трапляється так, що несвоєчасно виставлений діагноз призводить до передчасної смерті.

Американська асоціація легеневої гіпертензії вважає, що завдяки реалізації програми акредитації, вдасться  поліпшити  якість життя пацієнтів з діагнозом легенева гіпертензія.