У ЛОДА відбувся круглий стіл на тему: “Догоспітальна допомога на Львівщині: взаємодія екстреної медичної служби та первинної ланки”

У ЛОДА відбувся круглий стіл на тему: “Догоспітальна допомога на Львівщині: взаємодія екстреної медичної служби та первинної ланки”

Нещодавно у Львівській обласній державній адміністрація  відбувся круглий стіл на тему: «Догоспітальна допомога на Львівщині: взаємодія екстреної медичної служби та первинної ланки», організований ТСЛ: Твій сімейний лікар , Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф , Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА , Управління охорони здоров’я Львівської міської ради , Територіальне медичне об’єднання 2 м. Львова.

Захід об’єднав в одній залі сімейних лікарів, працівників екстреної медичної служби, представників пацієнтських організацій.

З боку представника Благодійний Фонд “Сестри Даліли” , Асоціація Легеневої Гіпертензії були озвучені проблеми, з якими стикаються пацієнти:

Важливість вчасного скерування сімейним лікарем пацієнта з легеневою гіпертензією з підозрою на запалення легень на госпітальний рівень надання медичної допомоги для недопущення загрози життю пацієнта.

Підготовка маршруту кисневозалежного пацієнта з легеневою гіпертензією у випадку відключення електроенергії за місцем її/його проживання для вчасного під’єднання до кисню та недопущення загрози життю пацієнта.

Покращення рівня поінформованості пацієнтів про можливість виходу сімейного лікаря на дім для діагностування стану пацієнта, можливості скерування сімейним лікарем бригади паліативної допомоги до пацієнта, чим знижується рівень викликів екстреної медичної служби пацієнтом.

Під час круглого столу було обговорено:

Результати опитування серед пацієнтів, лікарів щодо роботи первинної та екстреної медичних ланок у Львівській області та в інших областях.

Необхідність соціального транспорту для перевезення людей з інвалідністю, людей похилого віку та інших категорій.

Розмежування зон відповідальності первинної та екстреної медичних ланок.

Важливість постійного розвитку, підвищення рівня кваліфікації сімейного лікаря для надання невідкладної медичної допомоги пацієнтові на місці.

Дякуємо організаторам за можливість взяти участь в обговоренні, висловити ситуацію очима пацієнтів, можливість бути почутими.