TRACLEER (БОСЕНТАН)

TRACLEER (БОСЕНТАН)

За даними компанії «Fierce Pharma», загальний обсяг продажів препарату Tracleer (босентан), призначеного для лікування легеневої гіпертензії, за підсумками 2013 року склав 1,57 млрд дол. і, незважаючи на конкуренцію з препаратом Adempas (ріоцігуат) компанії «Bayer», обсяг продажів збільшився в першій половині 2014 в порівнянні з аналогічним періодом 2013. У 2014 році за даними річного звіту компанії «Actelion» обсяг продажів Tracleer (босентан ) склав 1,48 млрд дол. що склало 75% загального обсягу продажів компанії за цей період.

З метою мінімізації ризиків через закінчення терміну дії патентного захисту на Tracleer (босентан), компанія «Actelion» прикладає максимум зусиль для зміцнення позицій лікарського засобу Opsumit (мацітентан), схваленого FDA в жовтні 2013 і призначеного для лікування легеневої гіпертензії. Дотепер не вдалося добитися великих успіхів щодо обсягу продажів цього препарату. Показник за підсумками 2014 року склав 180 млн дол. (дані з річного звіту компанії «Actelion»). Втім компанія задоволена таким результатом. «Actelion» покладає великі надії на ще один препарат Селексіпаг, що знаходиться на завершальній стадії клінічних досліджень.

В цілому експерти вважають, що «Actelion» є однією з найбільш бажаних цілей для представників Великої Фарми щодо угод по злиттю і поглинанню (mergers and acquisitions – M & A).