У Львові відбувся Благодійний показ мод «Butterfly in Blue», в рамках Міжнародного Дня Легеневої Гіпертензії-2017

У Львові відбувся Благодійний показ мод «Butterfly in Blue», в рамках Міжнародного Дня Легеневої Гіпертензії-2017

5 травня 2017 року в рамках відзначення Міжнародного Дня Легеневої Гіпертензії у Музейно-культурному комплексі «Львіварня» відбувся благодійний показ мод «Butterfly in Blue». Організаторами заходу виступили ГО «Асоціація Рідкісного захворювання України – Легенева Гіпертензія», ЛМБФ «Сестри Даліли», ГО «Розправлені крила», за підтримки Львівської міської ради.

Під час показу на подіум вийшли 20 моделей, віком від 3 до 66 років. Всі вони – хворі на легеневу гіпертензію, які приїхали до Львова із різних куточків України. Для них це неабияка подія в житті, адже дуже часто пацієнти та їх сім’ї просто фізично і морально виснажені хворобою. Участь у показі допомогла пацієнтам відчути та сприйняти себе по-іншому,  а всі навколо побачили, що хворі на легеневу гіпертензію відрізняються від пересічних людей тільки тим, що їм важко дихати.

З кожною моделлю дизайнер працював індивідуально, тож кожен образ – неповторний. Усі вбрання колекції поєднали синій колір та обов’язковий аксесуар – метелик (цьогорічний символ Міжнародного Дня Легеневої Гіпертензії). Такий незвичайний показ розпочався теж незвичайно – під звуки дихання хворого на легеневу гіпертензію.

До створення унікальної колекції долучилися такі львівські дизайнери, як Катерина Кароль, Олеся Марчук, Тата Каліта, Ольга Романова, Уляна Недошитко, Леся Семі. Над проектом також працювала команда центру бізнесу та дизайну Design House, а саме автор бренду “Художній розпис Skinnysticks ” Марта Яцишин та студенти курсу дизайн одягу Школа Дизайну Creative.  А неповторні образи учасникам показу створено візажистами Студії краси EgoStyle. Ведучим вечора був веселий та говіркий Максим Романюк.

Опісля показу відбувся «тихий аукціон», метою якого був збір коштів для підопічної ЛМБФ «Сестри Даліли» – Мар’яни Кізюк, молодої дівчини, яка потребує трансплантації органокомплексу серце-легені. Під час аукціону продано картини, прикраси, подарункові сертифікати та сувеніри ручної роботи. Всього реалізовано лотів на загальну суму – 5900 грн. Ідею цього незвичайного аукціону втілили в життя Олеся Марчук і Христина Гупало.

Загалом показ та аукціон  відвідало понад три сотні осіб.

Свою партнерську підтримку під час заходу надали: ПАТ «Карпатські мінеральні води»,  Кондитерська корпорація «Рошен»,  ПрАТ «Моршинський завод мінеральних вод», T.B Fruit “Галіція”, Мережі пекарень «Братванка». Особливого шарму та затишку показу додала гостинна атмосфера Музейно-культурного комплексу «Львіварня».

Інформаційну підтримку забезпечили: Leopolis.info та 24Канал.

Висловлюємо щиру подяку всім небайдужим, хто долучився до створення такого незабутнього дійства та допоміг поширити і розповісти світу через призму краси про таку серйозну та важливу проблему як легенева гіпертензія.