Провели акцію “Містечко здоров’я

Провели акцію “Містечко здоров’я

25 червня у м.Львові на території Храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ Благодійний Фонд “Сестри Даліли”, Асоціація Легеневої Гіпертензії у співпраці із Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України, Управління охорони здоров’я Львівської міської ради, Дитяча поліклініка Веселка провели інформаційну кампанію із підвищення обізнаності, ранньої діагностики та профілактики рідкісного захворювання – легеневої гіпертензії.

Мета заходу – щоби більше людей дізналося про цю рідкісну хворобу та її симптоми, попередити її ризики для здоров’я, заохотити людей до профілактичних обстежень.

Під час акції працювало “Містечко здоров’я”, де виїзна бригада медиків безкоштовно для всіх охочих проводили обстеження: ЕХО-серця, електрокардіографію; вимірювання артеріального тиску; тестування на Covid-19, гепатит В та С; визначення індексу маси тіла (ІМТ). Також кожен бажаючий міг вакцинуватися проти COVID-19, дифтерії та правця, перевірити свій календар щеплення.

Сімейний лікар та кардіолог надавали відвідувачам заходу консультації. Фахівці надавали інформацію про хвороби, проти яких можна захиститися, а саме розповідали про кашлюк.

Для дітей фахівцями Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України проводився майстер-клас із правильного миття рук Майстер-клас дітям дуже сподобався

Також відбулася вікторина з питаннями про те, що ж таке легенева гіпертензія, у кого виникає, причини виникнення, симптоми, методи виявлення. Переможці вікторини отримали чудові призи від організаторів заходу (тонометри, пульсоксиметри, термометри), а усі учасники – символічні футболки.

Увесь захід проходив в супроводі чудової ведучої Наталія Курінна , за що їй дякуємо.

Протягом заходу понад 100 відвідувачів пройшли різноманітні обстеження. Серед них близько 30 людей пройшли обстеження ЕХО-серця.

Чудово, що завдяки роботі команди медиків, фахівців з контролю та профілактики хворіб вдалося провести дуже багато обстежень та привернути увагу відвідувачів заходу до важливості профілактики рідкісного захворювання – легеневої гіпертензії, а також інших захворювань. Надати відповіді на запитання, чому нам усім потрібно дбати про своє здоров’я!

Дякуємо Церква Різдва Пресвятої Богородиці, Львів-Сихів (УГКЦ) Отцю Оресту Фредині за сприяння в проведенні заходу.

Щиро дякуємо співорганізаторам Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України Nataliya Ivanchenko Timko , Марія Озірковська , Управління охорони здоров’я Львівської міської ради Назарій Колачинський, Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис за проведення важливого та корисного заходу.

Щиро дякуємо партнеру заходу Дитяча поліклініка Веселка Мережа медичних центрів ВЕСЕЛКА – ТОВ ПОВНОДІЛ за соціальну відповідальність, підтримку таких благодійних ініціатив.

Щиро дякуємо волонтерам із Марійської Дружини (МД) Храму Різдва Пресвятої Богородиці (УГКЦ), волонтерам Oleh Kravchuk , Евгений Левин за підтримку.

Дякуємо ТРК ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ за інформаційне висвітлення події.

Дякуємо усім хто долучився до заходу “Містечко здоров’я”.

Слідкуйте за анонсами наших наступних активностей.