Засідання бюджетної комісії

Засідання бюджетної комісії

 

 Програма спершу потрапила у канцелярію ЛОР, а потім на середину засідання Комісії та була заслухана, за ініціативи депутатів, на завершення. 
З боку  департаменту охорони здоров’я ЛОДА був присутній Голдун А.Б., який мав би представити Програму та донести до депутатів інформацію, яка б свідчила про життєву необхідність людей, які страждають на Легеневу Гіпертензію у погодженні даної Програми. Однак, останній  не зміг кваліфіковано  донести до депутатів інофрмацію про Прогараму   через те, що до цього не був виконавем Програми, а отримав її нещодавно.
В ході подальшого обговорення Програми слово було надано керівнику ЛМБФ “Сестри Даліли”, яка пояснила, що життя людей, які страждають на Легеневу Гіпертензію залежить від голосів депутатів ЛОР, оскільки хворі на Легеневу Гіпертензію державою залишені на призволяще, сам на сам із захворюванням, яке з кожним днем пргресує. Один день лікування, в залежності від функціонального класу хвороби становить :

1.     1 місяць лікування для І, ІІ функціонального класу – 40 тис. грн.;

2.     1 місяць лікування для ІІІ, ІV функціонального класу – 120 тис. грн.

Без лікування захворювання прогресує, а тривалість життя вимірюється в межах до трьох років.

Депутати, які брали участь у засіданні Коімісії, перейнялися даною проблемою та висловили свої рекомендації представнику департаменту охорони здоров’я ЛОДА, а саме:

1. Розрахунок вартості лікування на останню половину 2015 року.

2. Розрахунок вартоості на 2016-2017 роки із зазначенням навпроти вартості лікування уточнення: “З урахуванням можливостей обласного бюджету”.

Дані рекомендації необхідні для якнашвидшого погодження Програми на наступному засіданні Комісії та винесення такої у вересні 2015 року на сесію ЛОР

Ми, як представники підопічних ЛМБФ “Сесири Даліли”, тобто, людей, які страждають на Легеневу Гіпертензію, віримо у якнайшвидшу реалізацію відповідних рекомендацій департаментом охорони здоров’я ЛОДА та готові брати участь у роботі, спрямованій на втілення відповідних уточнень наданих Комісією. 

Сподіваємося на плідну співпрацю, завершенням якої стане затвердження сесією ЛОР обласної цільової програми «Програма покращення медичної допомоги хворим з легеневою гіпертензією у Львівській області на 2015-2017 роки».