ДО УВАГИ АБІТУРІЄНТІВ

ДО УВАГИ АБІТУРІЄНТІВ

Громадяни, у яких наявні будь які патологічні стани, що призвели до стійких виражених порушень функцій життєво важливих органів та систем (легені, серцево-судинна система) звільняються від здачі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) при вступі у вищі навчальні заклади.

Це передбачено чинним Наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 25.02.2008 р. №124/95 «Про затвердження Переліку захворювань, що можуть бути перешкодою для проходження громадянами зовнішнього незалежного оцінювання» .

Відповідно до цього закону, особи які страждають на Легеневу Гіпертензію  теж звільняються від здачі зовнішнього незалежного оцінювання при вступі у вищі навчальні заклади. Проте цю інформацію чомусь усі замовчують.

Ми стикнулися із тим, що заклади охорони здоров’я відмовляють у видачі довідки, яка б підтверджувала наявність захворювання і тим самим давала право на вступ до вищого навчального закладу, без складання ЗНО. Нам аргументували, що такий закон не є дійсний. Мовляв Міністерство охорони здоров’я України від 21.05. 2010 року №470/423, скасував Наказ Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 25.02.2008 р. №124/95.

 

Насправді, Наказ Міністерства освіти і науки України,Міністерства охорони здоров’я України від 21.05. 2010 року №470/423 не пройшов реєстрації у Міністерстві юстиції України, і тому й досі ЧИННИМ Є НАКАЗ МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ, МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ ВІД 25.02.2008 Р. №124/95 «ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ПЕРЕЛІКУ ЗАХВОРЮВАНЬ, ЩО МОЖУТЬ БУТИ ПЕРЕШКОДОЮ ДЛЯ ПРОХОДЖЕННЯ ГРОМАДЯНАМИ ЗОВНІШНЬОГО НЕЗАЛЕЖНОГО ОЦІНЮВАННЯ».

Звертаємось до усіх, хто хоче стати цього року абітурієнтом і має виражені порушення функцій життєво важливих органів та систем :

 

«ВИ ЗВІЛЬНЯЄТЕСЯ ВІД ЗДАЧІ ЗОВНІШНЬОГО НЕЗАЛЕЖНОГО ОЦІНЮВАННЯ ПРИ ВСТУПІ У ВИЩІ НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ І МАЄТЕ ПРАВО ВИМАГАТИ У БУДЬ ЯКОМУ ЗАКЛАДІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я, ДЕ ВИ ПЕРЕБУВАЄТЕ НА ОБЛІКУ – ДОВІДКУ ПРО НАЯВНІСТЬ ЗАХВОРЮВАННЯ.ЦЮ ДОВІДКУ, РАЗОМ ІЗ ІНШИМИ НЕОБХІДНИМИ ДЛЯ ВСТУПУ ДОКУМЕНТАМИ ВИ ПОДАЄТЕ У ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД, КУДИ БАЖАЄТЕ ВСТУПАТИ

 

Ознайомитися із діючим Наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 25.02.2008 р. №124/95 можна тут: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0189-08.