“Врятувати одне життя – це вже інвестиція у майбутнє”

“Врятувати одне життя – це вже інвестиція у майбутнє”

У стінах Львівської міської ради було піднято питання трансплантації та донорства як однієї із найважливіших проблем, яка існує в Україні: http://city-adm.lviv.ua/news/science-and-health/medicine/232177-vriatuvaty-odne-zhyttia-tse-vzhe-investytsiia-u-maibutnie-u-lvovi-obhovoriat-odnu-iz-naivazhlyvishykh-problem-pytannia-donorstva-i-transplantatsii

Це відбулося під час Прес-конференції, присвяченій Круглому столу на тему: «Побудова системи трансплантології в Україні. Ефективне функціонування системи трансплант-координаторів», який відбувся 14.05.2016 р. в Українському Католицькому Університеті.

Учасники Прес-конференції: Володимир Зуб – начальник управління охорони здоров’я ЛМР; Оксана Куліш – Керівник ЛМБФ «Сестри Даліли», PHURDA; Хуан Фуертес – член Ради Європейського Форуму Пацієнтів, член Ради Європейського Фонду Легень, член Правління Європейської Асоціації Легеневої Гіпертензії, менеджер міжнародних проектів Європейської Асоціації Легеневої Гіпертензії; Ігор Писаренко –єдиний в Україні трансплант-координатор; Наталія Ван Доеверен-заступник головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні, Рубай Оксана Андріївна – в.о. директора Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, депутат міської ради ПП “Об’єднання “Самопоміч”; Ольга Мокрицька – львів’янка, яка перенесла трансплантацію легень; Аліна Дідусенко – дитина-сирота із Київської області, яка потребує трансплантації органокомплексу легені-серце.

Проблема доступності трансплантації органів в Україні, без перебільшення, є питанням життя для сотень тисяч українців. Впродовж останніх років ГО «Асоціація Рідкісного Захворювання України-Легенева Гіпертензія» (PHURDA) та ЛМБФ «Сестри Даліли» налагодили тісну співпрацю з європейськими колегами і роблять усе можливе, аби українці мали змогу отримати медичну допомогу саме в Україні, а не шукати можливостей лікування за кордоном. До слова, доступ наших пацієнтів у європейські клініки є закритим, зазначають організатори Круглого столу: ГО «Асоціація Рідкісного Захворювання України-Легенева Гіпертензія» (PHURDA) та ЛМБФ «Сестри Даліли».