Ірина Сидорчук

Ірина Сидорчук

Доброго дня, Вам!

Мене звати Ірина Сидорук.

Сьогодні прокинулася з думкою про мрію, яка не покидала мене вже давно … Мрія … Але про неї пізніше.
Народилася в Києві. Матері відразу сказали, що є патологія, можливо вроджений порок серця. В 5 років від роду в Інституті грудної хірургії ім. Яновського мені поставили вдобавок до мого пороку діагноз – легенева гіпертензія, а як жити не пояснили.

Була на консультації у Амосова Миколи Михайловича. Він сказав, що я не операбельна … і жити доведеться разом зі своєю хворобою. Приймала банальний Рибоксин і Кокарбоксилазу.

Спостерігалась довгий час в дитячий кардіоревматологічний центрі м.Києва (це на Лівобережній) у доктора Смірняковой Євгенії Петрівни. Так, вона мене підтримувала, як могла і вміла, але фраза сказана їй моїй матері перекреслила добре ставлення до неї. Вона сказала, що максимум на що може розраховувати моя мама – це те, що я буду вдома, вчитися не зможу, єдине що я зможу робити, так це вишивати або в’язати (на вибір) … так що вчіть доньку вишивати … і не сподівайтеся на більше … і взагалі не особливо сподівайтеся.

Вишивати я навчилася, в’язати теж (правда тільки спицями).

Закінчила школу з Срібною медаллю, Медичне училище №2 м.Києва, працювала довгий час в Інституті хірургії та трансплантології ім. Шалімова (особисто знала Олександра Олександровича, найпрекрасніша людина).

І завдяки моїм медичним зв’язкам або це було провидіння Господнє, коротче кажучи, звела мене доля з чудовою людиною і лікарем від Бога, професором Конопльовою Лідією Федорівною. Вона-то мене і навчила, як жити і що робити, щоб мій стан не посилювався, а підтримувалося на рівні … Низький їй уклін.

Так, потім вступила в Медичний університет ім. А.А. Богомольця, фармацевтичний факультет (правда заочно) і закінчила його.

Провела бурхливу молодість.

Сподіваюся зустріти так само бурхливо і старість.

Пишу вірші, іноді дуже непогані. Люблю подорожувати і пізнавати світ.

Але хочеться все ж жити більш повноцінно і вдихати всю радість і красу цього життя на повні груди, а не на половину …
Без підтримуючої терапії я цього зробити не зможу, як би не старалася і не була сильна духом.

А ще про мрію, про яку я завела розмову спочатку мого оповідання. Дуже мрію мати дитину! Природно при моїй патології сама я цього зробити не зможу. От якщо б скористатися послугами сурогатної матері. Серед друзів-знайомих у мене таких жінок немає, які могли б допомогти мені, а гроші на ЕКО і сурогатне материнство просто не підйомні ні для мене, ні для мого чоловіка, ні для моєї родини. Та й часу у мене не дуже багато, року-то йдуть невблаганно вперед і репродуктивна система (звідки взяти матеріал для ЕКЗ) на жаль, теж старіє разом зі мною

Але дуже вірю, що мрії рано чи пізно збуваються!

Люблю, вірю, сподіваюся, живу!

Ірина Сидорчук