Ми на коференції РНА

Ми на коференції РНА

Перший день конференції Pulmonary Hypertension Association (PHA) дав можливість насолодитися зустріччю із друзями. По особливому приємно було зустріти тих, кого не бачив три роки.

Ми представили постер із ситуацією в Україні. Доносили до відвідувачів потреби і реальний стан пацієнтів, які в Україні та за її межами. Також були представлені постери різних клінік, дослідницьких інституцій, фармфірм, а також тих хто працює у напрямку ЛГ.

Під час другого дня конференції PHA ми ознайомлювалися з новинами фармфірм. Є декілька хороших новин для пацієнтів.

Проводиться третя фаза дослідження препарату, який може не лише покращити, але й припинити прогресування захворювання, а також призвести до вилікування.

Другою новиною є те, що ведеться активна робота з метою принту органів. Зрозуміло, що це тривалий процес, що триває роками.

Третьою як на мене цікавою новиною є дослідження “rescue medicine”. Саме їх можна вживати додатково до основних препаратів при стресах, перельотах та інших ситуаціях, які потребуть особливої уваги. Препарат у формі таблетки потрібно вдихати механічним інгалятором завбільшки з сірникову коробку. Виробники заявляють, що інгаляція повинна мати миттєвий ефект.

P.S: Більше детальної інформації, новини ЛГ Ви зможете вже незабаром почути і уточнити на нашій зустрічі за модераторства Irina Zhivilo , Асоціація Легеневої Гіпертензії (PHURDA), Благодійний Фонд “Сестри Даліли”. Слідкуйте за нашими анонсами.