День легеневої гіпертензії 2022

День легеневої гіпертензії 2022

У рамках Міжнародного дня легеневої гіпертензії Благодійний Фонд “Сестри Даліли” , Асоціація Легеневої Гіпертензії провели онлайн зустріч для пацієнтів із легеневою гіпертензією (ЛГ) в zoom “Проблеми та можливості для пацієнтів із легеневою гіпертензією під час війни в Україні”.

Президент Асоціації легеневої гіпертензії Італії – AMIP Vittorio Vivenzio виступив із вітальним словом для пацієнтів ЛГ України.

Oksana Skara-Kulish розповіла про діяльність БФ Сестри Даліли, PHURDA та допомогу пацієнтам під час війни.

Молодший науковий співробітник, к.м.н., кардіолог ДУ «ННЦ «Інститут кардіології ім. Стражеско М.Д.» Irina Zhivilo поділилася власним досвідом перебування у Італії, постійній комунікації із пацієнтами ЛГ, які в Україні та за кордоном. Розповіла про статистику щодо країн Європи. Хто скільки пацієнтів прийняв? Які мінуси та плюси по країнах. До чого треба бути готовим. Про можливості від проекту Аirbnb та Eurordis. Анкетування пацієнтів Еurordis.

Лікар кардіохірург Львівської обласної клінічної лікарні Микола Коник розповів про можливості включення пацієнтів у реєстр Львівської області та отримання медикаментів за державною програмою.

З інформацією про важливість оформлення статусу ВПО, та інших соціальних питань виступив керівник Департаменту соціального захисту населення Львівської області Роман Андрес.

Про юридичні особливості перетину кордону для людей з інвалідністю та супроводжуючих осіб, поновлення документів про групу інвалідності, проходження МСЕК, стан забезпечення медикаментами розповів юрист БФ Сестри Даліли, PHURDA Andriy Guley .

Васильчук Світлана , Oksana Lan , Аленка Рыжик та усі бажаючі розповіли про власний досвід перебування у Італії, Польщі, Німеччині, Норвегії.

Щиро дякуємо усім спікерам за участь та корисну інформацію.

Дякуємо Ірині Живило за модерування зустрічі.

Дякуємо кожному хто долучився до зустрічі. Сподіваємо, що кожен зміг для себе щось почерпнути.

Корисна інформація для пацієнтів ЛГ:

097 151 09 01 – гаряча лінія БФ “Сестри Даліли”, PHURDA.

097 693 87 96 – Андрій Гулей, юрист.

050 748 76 50 (viber), 067 549 33 21 (WhatsApp) – Ірина Живило, онлайн медична консультація.

корисна інформація для внутрішньо переміщених осіб: https://social.lviv.ua/

Закон України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” (ст.23 Закону): https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

Постанова КМУ “Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України” від 29.03.2022 р.#383: https://www.kmu.gov.ua/…/pro-vnesennya-zmin-do-pravil…

Про можливості від проекту Аirbnb та Eurordis: https://www.eurordis.org/ru/ukraineresources/rarebnbua

Форма на ваучер від Аirbnb для оплати житла строком до 30 днів за кордоном у країнах Європи:

https://form.jotform.com/…/rarebnb-a-partnership…