Андрій Палійчук

Андрій Палійчук

У БФ «Сестри Даліли» в пошуку надії на порятунок сина звернулась п. Галина. Ось історія її сина:

“Палійчук Андрій Богданович, 1984 р.н. проживає в м. Чортків Тернопільської обл. Діагноз: вроджена вада серця, встановлено з народження. В 1 рік проведено зондування порожнин серця. Призначено оперативне лікування в 3-річному віці. В 5 років в Інституті Амосова здійснено обстеження та уточнено діагноз – подвійне відходження магістральних судин від правого шлуночка, 100% легенева гіпертензія. Оперативне лікування не проведено, оскільки був великий ризик (з 6-ти прооперованих – один вижив). Далі різні лікарні та різні хвороби і діагнози: легенева кровотеча, нижньодольова пневмонія, кір, вітряна віспа, бронхопневмонія, позашпитальна лівобічна пневмонія, ГРВЗ, кровотечі з верхніх дихальних шляхів. В 2017 році з’явились виражені ознаки легеневої недостатності (приступи паніки, ознобу, потіння, які закінчувалися безмежною слабістю (не міг повернутися в ліжку самостійно). В квітні Андрій вкотре пройшов обстеження в Інституті серця: подвійне відходження судин від правого шлуночка. Вторинна легенева гіпертензія. Синдром Ейзенменгера. СН 2 а ст. – призначено: “Силденафіл” по 50 мг х 3 рази на добу (постійно), “Варфарин” по 5 мг х 1 раз на добу, “Клопідогрель” по 75 мг в день. Трансплантація серця і легень.
В даний час приймає по 75 мг “Силденафіл” та 75 мг “Клопідогрель”. На лікування сім’я Андрія витрачає 5400 грн. при потребі 10800 грн. Дозволити собі кращий препарат, чи більшу дозу не має змоги. Доводиться ще попутно боротися з підвищеним гемоглобіном, який за останній рік зріс до 230-360 одиниць”.

Мама Андрія – п.Галина про потребу в дороговартісному лікуванні, яке держава наразі не змогла забезпечити:

«Найбільше шокує те, що за 30 років життя вперше призначено медикаментозне лікування, яке виявилось допоміжним. Ми пробуємо справитись з придбанням ліків. Звичайно, “Ревацио”(“Силденафіл”) дозволити собі можемо тільки в мріях»

ДОПОМОЖІТЬ Андрію дожити до безпечної трансплантації!!!

Андрій Палійчук